Доступність посилання

ТОП новини

Нідерландам повідомили, що країни-члени ЄС проти внесення змін в угоду з Україною – Томбінський


Агітація проти угоди з Україною напередодні референдуму в Нідерландах
Агітація проти угоди з Україною напередодні референдуму в Нідерландах

Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що в Європейському союзі повідомили Нідерландам: країни-члени не підтримують можливість внесення змін в угоду про асоціацію з Україною.

Наслідки нідерландського референдуму обговорювалися на зустрічі Європейської ради наприкінці червня, нагадав посол під час презентації першого системного звіту «Україна та Угода про асоціацію: моніторинг виконання за 2014–2016 роки», підготованого ГО «Український центр європейської політики».

«Там лідери європейських держав сказали нідерландським колегам, що якісь зміни суттєві, які б змушували інші країни до того, щоб знову ратифіковувати (угоду про асоціацію), не є шляхом, про який потрібно думати», – наводить слова Томбінського агентство «УНІАН».

Водночас посол розповів, що за наявною інформацією, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте про це звітував у нідерландському парламенті.

За словами Томбінського, нині в Євросоюзі чекають на відповідь нідерландських колег – від парламенту та уряду.

Нині Угода про асоціацію між Україною і ЄС діє в режимі тимчасового застосування. Ратифікацію цієї угоди всіма країнами-членами заблокували в Нідерландах антиєвропейські популісти через референдум, передбачений законодавством цієї країни. Тепер припускають, що уряд Нідерландів буде змушений додати до повторної ратифікації цієї угоди додаткові умови, серед яких називають можливе застереження, що прямо виключило б майбутнє членство України в Євросоюзі.

XS
SM
MD
LG