Доступність посилання

ТОП новини

Оновлений російський космічний корабель «Союз» стартував до МКС


Екіпаж «Союзу МС» : Анатолій Іванишин, Такуя Онши и Кэтлин Рубинс
Екіпаж «Союзу МС» : Анатолій Іванишин, Такуя Онши и Кэтлин Рубинс

Космічний корабель нової серії «Союз МС» успішно стартував з космодрому «Байконур». Через дев’ять хвилин після старту він відокремився від третього ступеня ракети-носія. Стиковка з Міжнародною космічною станцією (МКС) запланована на 9 липня, повідомляє прес-служба Роскосмосу.

На борту корабля – росіянин Анатолій Іванишин, японець Такуя Оніші і Американка Кетлін Рубінс. На МКС вони мають провести 115 діб.

Під час передстартової прес-конференції Анатолій Іванишин пояснив, що перший політ «Союзу МС» є випробувальним, тому обрана класична дводобова схема зближення з МКС, яка більш надійна і підходить для відпрацювання систем корабля.

Запуск корабля неодноразово переносився. Останній раз він був призначений на 24 червня, але потім перенесений на 7-8 липня через технічні проблеми. За інформацією джерел, збій стався в програмному забезпеченні корабля і потребував два тижні для його усунення.

Як планують у Росії, «Союз МС» стане останньою версією «Союзів» і в найближчі роки буде замінений на нову ракету «Федерація».

XS
SM
MD
LG