Доступність посилання

ТОП новини

Комітет із закордонних справ рекомендує Європарламенту надати українцям безвізовий режим


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Комітет Європейського парламенту у закордонних справах рекомендує Європарламенту надати безвізовий режим з Європейським союзом громадянам України, Грузії і Косова. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

У комітеті заявляють, що ці країни досягли значного прогресу, необхідного для скасування віз.

«Лібералізація візового режиму зі «Східним партнерством», як і з Західними Балканами є важливим інструментом зовнішньої і безпекової політики ЄС, а також способом заохочувати контакти між людьми і посилювати відносини з ЄС», – йдеться в заяві комітету.

«Україна досягла значного прогресу на своєму європейському шляху від часів Євромайдану два роки тому. Вона боролася за свій європейський вибір і європейські демократичні цінності. Україна, безперечно і успішно виконала всі критерії, необхідні для надання безвізового режиму якнайскоріше і без будь-яких подальших зволікань», – сказав євродепутат із Польщі Яцек Саріуш-Вольські, доповідач з питання України.

За повідомленням прес-служби Європарламенту, далі висновки комітету направлять до комітету з громадянських свобод і внутрішніх справ, який має ухвалити рішення щодо України, Грузії і Косова.

20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках плану дій для візової лібералізації.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін нещодавно заявив, що сподівається на запровадження безвізового режиму з Європейським союзом до кінця цього року.

XS
SM
MD
LG