Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: дії Росії в Україні зруйнували довіру Заходу


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що дії Росії в Україні зруйнували взаємну довіру із Заходом і непокоять східноєвропейських членів НАТО.

«У ситуації, коли на словах і на справах ставиться під сумнів верховенство закону і принцип непорушності кордонів, то, звичайно, втрачається довіра», – сказала Меркель під час виступу в парламенті Німеччини 7 липня.

Заява пролунала напередодні саміту НАТО, який відбуватиметься у Варшаві 8-9 липня і на якому обговорюватимуть дії Москви на Сході Європи.

За словами канцлера, коли лідери НАТО зберуться у Варшаві, країнам Балтії і Польщі «буде потрібне запевнення з боку альянсу».

Водночас Меркель додала, що Захід має зберігати діалог з Росією.

Відносини між НАТО й Росією різко погіршилися після окупації Росією українського Криму, а потім її агресії на частині українського Донбасу. Північноатлантичний союз перервав усю практичну співпрацю з Москвою, але залишив можливість політичних контактів. Рада НАТО – Росія зустрілася у квітні цього року вперше після дворічної перерви, але та зустріч завершилася констатацією «глибинних розбіжностей» у позиціях сторін щодо України й низки інших питань.

6 липня стало відомо, що нові переговори Росії і НАТО відбудуться в Брюсселі 13 липня.

XS
SM
MD
LG