Доступність посилання

ТОП новини

Київрада перейменувала проспект Московський в Києві у проспект Степана Бандери


Проспект Московський в Києві перейменували в Степана Бандери. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні Київради.

Як повідомляє прес-служба Київради, сьогодні депутати ухвалили рішення щодо перейменування 5 вулиць, провулку та проспекту, назви яких пов’язані з комуністичним тоталітарним режимом.

Відповідно до цього рішення, нові назви отримали вулиця Баумана – тепер це вулиця Януша Корчака, вулиця Кутузова – Генерала Алмазова, вулицю Суворова перейменували у вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, а провулок Кутузова – провулок Євгена Гуцала.

Ці назви вшановують пам’ять видатних діячів українського народу, додають в Київраді.

У міській раді наголошують, що всі пропозиції щодо перейменування пройшли громадські обговорювання.

У березні комісія з питань найменувань при київському міському голові підтримала пропозицію щодо перейменування проспекту Московського на проспект Степана Бандери, потім цю пропозицію мала обговорити громадськість.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху, провідник Організації українських націоналістів. Народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

XS
SM
MD
LG