Доступність посилання

ТОП новини

Рада не змогла включити до порядку денного законопроект про спецконфіскацію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України не змогла включити до порядку денного законопроект щодо особливостей стягнення в дохід держави необґрунтованих активів та активів, власник яких не встановлений.

За включення до порядку денного сесії та розгляд законопроекту №4890 проголосували лише 172 народних депутатів, під час другоїспроби за це проголосували 166 депутатів.

Законопроектом, зокрема, у Цивільному кодексі України встановлюється, що право власності припиняється у разі стягнення необгрунтованих активів у дохід держави. Визначається, що особу може бути позбавлено права власності на необґрунтовані активи шляхом їх стягнення в дохід держави за рішенням суду.

Як зазначають автори законопроекту у пояснювальній записці, ухвалення документа дозволить повернути в бюджет кошти, незаконно набуті корупціонерами, а також запобігти вчиненню ними нових злочинів з використанням таких активів.

У червні Рада не змогла внести до порядку денного своєї роботи законопроект про повернення коштів, здобутих злочинним шляхом під час президентства Віктора Януковича.

XS
SM
MD
LG