Доступність посилання

ТОП новини

Київ заперечує заяви МЗС Росії про підготовку Україною силової операції на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заперечив заяву МЗС Росії про підготовку Україною силової операції на Донбасі.

«У нас щодня, щоночі відбуваються тренування військових на усіх можливих полігонах – на землі, у повітрі – але це не означає, що ми збираємось на когось нападати. Наша задача – підготувати військових, щоб вони дали опір агресії», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

На думку Лисенка, Росія такими заявами прикриває поразки, яких зазнає при спробах прорвати українську оборону.

«Кажуть, що у нас там і добровольчі батальйони, яких там давно немає, і спецназ там працює, і спецоперація… Кажуть, що в нас там настільки багато сил – це для того, щоб ввести в оману. І докладають багато зусиль, щоб спровокувати наших військових хоч на маленькі наступальні дії», – сказав Лисенко.

6 липня у Міністерстві закордонних справ Росії заявили про підготовку українськими військовими «силової операції» на Донбасі.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

XS
SM
MD
LG