Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики здійснили 30 обстрілів на Донецькому напрямку – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що впродовж доби 7 липня підтримувані Росією сепаратисти лише на Донецькому напрямку здійснили 30 обстрілів позицій українських військових, ще 25 разів бойовики стріляли на Маріупольському напрямку.

За даними штабу АТО, по опорних пунктах поруч Авдіївки сепаратисти застосували 122-міліметрову артилерію. Також у районі Авдіївки, Зайцева, Луганського та Новоселівки Другої бойовики вели вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів, інформують українські військові.

На Маріупольському напрямку під Талаківкою сепаратисти стріляли зі 120- та 82-міліметрових мінометів, стверджують у штабі. Також там додають, що на Луганщині в цілому було спокійно, зафіксовано мінометний обстріл лише поблизу Новоолександрівки.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі Ясинуватського блокпоста, а також передмість Горлівки та Донецька.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про події минулої доби.

Сторони конфлікту також не подають інформації про свої втрати 6 липня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG