Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США відновлює розслідування щодо електронного листування Клінтон


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Державний департамент США відновлює внутрішнє розслідування щодо електронного листування колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон та її головних помічників, повідомили 7 липня посадовці зовнішньополітичного відомства.

У січні Держдепартамент розпочав внутрішнє розслідування після оприлюднення 22 електронних листів із грифом «цілком таємно» з особистих серверів Клінтон. Перевірку припинили в квітні, щоб не заважати розслідуванню ФБР.

Речник Держдепартаменту Джон Кірбі заявив, що розслідування відновлюється, оскільки в міністерстві юстиції вирішили не розпочинати кримінальне переслідування.

Чиновники заявили, що основна увага розслідування буде приділена електронним листам та можливості ідентифікувати електронну пошту під час їхнього пересилання.

Рішення про відновлення розслідування ухвалили після заяви директора ФБР Джеймса Комі у Конгресі США. Він заявив, що боротиметься із вадами в безпеці свого відомства, якщо його працівники надсилатимуть такі ж електронні листи, як Клінтон із помічниками.

Наприкінці минулого тижня Клінтон допитували агенти ФБР. Вона заперечує, що під час перебування на посаді пересилала приватною електронною поштою таємну інформацію.

Розслідування щодо Клінтон стало елементом передвиборчої кампанії у США. Республіканська партія заявляла, що воно ставить під сумнів розсудливість Гілларі Клінтон.

XS
SM
MD
LG