Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: дата проведення виборів на Донбасі з Керрі не обговорювалася


Ми маємо з вами поїхати на Донбас – Гройсман
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

Ми маємо з вами поїхати на Донбас – Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що під час зустрічі з державним секретарем США Джоном Керрі дата проведення виборів на окупованих територіях Донбасу не обговорювалася.

«Конкретної дати не було», – сказав Гройсман на брифінгу у Верховній Раді.

7 липня державний секретар США Джон Керрі і президент України Петро Порошенко обговорили імплементацію мінських домовленостей – спочатку припинення вогню, кордон під контролем ОБСЄ і звільнення заручників, а потім вибори.

Нещодавно представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін сказав, що проведення місцевих виборів на територіях, які нині контролюють сепаратисти угруповань «ДНР» і «ЛНР», до кінця цього року малоймовірне, тому що «знайти компроміс не виходить». Згодом лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики можуть призначити дату місцевих виборів в односторонньому порядку, якщо закон про місцеві вибори на Донбасі Київ не ухвалить до 14 липня.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG