Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 2 військових загинули, 8 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі 2 українських військових загинули, 8 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку був здійснений один мінометний обстріл, це сталося поблизу села Новоолександрівка.

Лисенко додав, що на донецькому напрямку ситуація залишається найбільш загрозливою.

«Противник активно застосовує міномети, зокерма і в світлу пору доби. Потужний обстріл стався на Світлодарськ дузі. Поблизу населеного пункту Луганське протягом 50 хвилин противник випустив 70 мін по наших позиціях. Найбільш важкі, практично цілодобові бої, тривають в Авдіївської промзоні», – сказав він.

Речник АТО також повідомив, що вчора ввечері бойовики активізувалися в Зайцеві і Майорську, обстріли тривали понад 5 годин.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Горлівки, Донецька, Ясинуватої, Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 20 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Калинівка, Санжарівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG