Доступність посилання

ТОП новини

Суд планує розглянути апеляцію на арешт Александровської 15 липня


Харківський обласний апеляційний суд вирішив почати розгляд справи колишнього лідера комуністів області Алли Александровської 15 липня, коли підозрювану у сепаратизмі й наданні хабаря доставлять зі слідчого ізолятора в судову залу. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таким чином Апеляційний суд задовольнив заяву самої Алли Александровської та клопотання її адвокатів щодо забезпечення для неї особистої участі при розгляді апеляції.

«Враховуючи виключність обставин у даному конкретному випадку, суд вважає за необхідне доставити підозрювану Александровську в залу судового засідання апеляційної інстанції для дачі пояснень по суті заявлених апеляційних вимог», – йдеться в судовому рішенні.

Суддя повідомила, що Александровській офіційним листом пропонували взяти участь у розгляді апеляційної скарги в режимі відеоконференції із СІЗО. Проте Александровська відмовилася від такої пропозиції наполягаючи на живій участі в суді.

Адвокат підозрюваної Олександр Шадрін вважає, що Апеляційний суд ігнорує законні вимоги Алли Александровської.

Натомість речник головного прокурора області Віта Дубовик повідомила, що присутність підозрюваного на такому засіданні: «Це її право, а не обов’язок».

Александровську затримали 28 червня за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації. Прокуратура звернулася до суду з проханням обрати для колишнього парламентаря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати Александровську на 60 діб без права застави.

Александровська і її захист називають справу «штучною».

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок Комуністичної партії України з 1996 року і до заборони цій політсилі на політичну діяльність чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG