Доступність посилання

ТОП новини

Гелетей: охоронці Януковича, які залишилися в УДО, не порушували закон


Керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей заявляє, що співробітники УДО, які охороняють президента України Петра Порошенка, не здійснювали кримінальних злочинів і не підпадають під люстрацію. Про це він сказав у коментарі «Українській правді».

«Ці четверо... деякі з них працювали ще й з Ющенком і за часів Кучми, і при Януковичі...», – сказав Гелетей.

За його словами, вони відповідально виконують свої обов’язки і не вчиняли неправомірних дій. «Вони діють чітко відповідно до українського законодавства. Всі ті військовослужбовці, які підпадали під люстрацію відповідно до закону про очищення влади, – звільнені. А всі інші відповідають за конкретні дії», – сказав Гелетей.

«Основне правило для військовослужбовців держохорони – вони не вибирають собі охоронюваних осіб», – додав він.

За словами Гелетея, з екс-президентом Віктором Януковичем виїхали 15 осіб, які охороняли його. «Коли Янукович їхав, в останній день вони здали зброю, посвідчення, написали рапорти на звільнення, і старими керівниками (попередниками Гелетея – ред.) були звільнені, відповідно до українського законодавства. Відносно звільнення, ніби все було по букві закону», – сказав керівник УДО.

«Інше питання – те, що вони незаконно перетнули державний кордон. Те, що вони вивозили з Януковичем – гроші, матеріальні цінності – це участь в скоєнні злочину», – зазначив Гелетей.

Щонайменше чотири колишні охоронці екс-президента Віктора Януковича охороняють президента Петра Порошенка – це з’ясували журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

XS
SM
MD
LG