Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав Францію і Німеччину вплинути на Порошенка


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін закликав лідерів Німеччини та Франції вплинути на українську сторону задля виконання мінських домовленостей. За повідомленням Кремля, про це Путін заявив 8 липня, під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

«Володимир Путін звернув увагу на провокаційний характер дій українських військ на південно-сході. У зв’язку з цим президент Росії закликав співрозмовників більш активно впливати на українську сторону, у тому числі під час майбутніх контактів з Петром Порошенко у Варшаві, для забезпечення чіткої реалізації мінських домовленостей», – мовиться у повідомленні Кремля, опублікованому 8 липня.

За повідомленням російської сторони, співрозмовники висловили занепокоєння щодо погіршення ситуації на Донбасі.

«Акцентована пріоритетність завдання недопущення подальшої деградації ситуації у зоні конфлікту і послідовної реалізації домовленостей щодо відведення важких озброєнь і взаємного розведення сил від лінії зіткнення. При цьому важлива роль у забезпеченні перемир’я повинна відводитися ефективній роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – зазначили у Кремлі.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші. Останні дні в штабі АТО повідомляли як про поранених, так і загиблих серед українських військових.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG