Доступність посилання

ТОП новини

Виконання мінських домовленостей треба прискорити – речник Меркель


Анґела Меркель
Анґела Меркель

У Берліні речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт повідомив, що у перебігу телефонної розмови канцлера Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з президентом Росії Володимиром Путіним «усі сторони погодилися з необхідністю прискорити виконання мінських домовленостей».

«Особливо важливо якнайшвидше вжити таких заходів, що уможливили б тривалу стабілізацію ситуації з безпекою на сході України і провести місцеві вибори на Донбасі», – мовиться у короткому повідомленні.

Таку саму інформацію оприлюднили і в оточенні Франсуа Олланда, який, як і інші керівники держав-членів НАТО, перебуває у Варшаві на саміті Північноатлантичного союзу.

У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін закликав лідерів Німеччини та Франції вплинути на українську сторону задля виконання мінських домовленостей.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші. Останні дні в штабі АТО повідомляли як про поранених, так і загиблих серед українських військових.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG