Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 19 разів відкривали вогонь по українських підрозділах


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі підтримувані Росією бойовики 19 разів відкривали вогонь по українських підрозділах.

Як повідомляє прес-центр штабу, 10 обстрілів було на донецькому напрямку, 8 – на маріупольському та 1 – на луганському.

«На донецькому напрямку під ворожі обстріли зі 120 мм мінометів потрапили українські воїни у Майорську та Троїцькому. З гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти били по Авдіївці, Пісках та Луганському, а зенітні установки противник застосував поблизу Опитного», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на маріупольському напрямку бойовики обстріляли опорні пункти українських військових в Старогнатівці з мінометів калібру 120 міліметрів, а в Широкині та Мар’їнці – з гранатометів та стрілецької зброї.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Горлівки, Донецька, Ясинуватої, Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 20 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Логвинове, Лозове, Калинівка, Санжарівка.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG