Доступність посилання

ТОП новини

США видворили двох російських чиновників


Речник Державного департаменту США Джош Кербі
Речник Державного департаменту США Джош Кербі

Вашингтон видворив двох російських чиновників після сутички між американським дипломатом та російськими силовиками біля посольства США у Москві.

Речник Державного департаменту США Джош Кербі 8 липня повідомив, що росіяни були вислані 17 червня. Більше подробиць він не надав.

Наразі незрозуміло, ким саме є ці російські чиновники, і чи мали вони дипломатичну акредитацію.

Реакції посольства Росії у США на цю ситуацію наразі немає.

Раніше посадовець США повідомив Радіо Свобода, що співробітники російських спецслужб 6 червня побили у Москві американського дипломата.

За інформацією видання Washington Post, яке вперше повідомило про цей інцидент, охоронець, одягнений у форму ФСБ, що стояв біля американського посольства, накинувся на дипломата, який намагався увійти до будівлі. Цей факт підтвердили чотири офіційні представники посольства США. У результаті у дипломата виявилося зламане плече, і він був змушений покинути Росію для лікування.

У МЗС Росії заперечують інформацію про застосування сили щодо американського дипломата у Москві співробітником правоохоронних органів. За словами речниці російського МЗС Марії Захарової, «відомо», що сам дипломат є співробітником ЦРУ і у ніч, коли відбулися події, він «повертався після проведення розвідувальної операції».

Це не перший подібний інцидент, який стався упродовж останнього часу.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після анексії Росією Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG