Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти вночі 72 рази обстріляли українські позиції на Донбасі – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українська сторона заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 72 рази обстріляли позиції українських військових на Донбасі упродовж минулої ночі.

«На маріупольському напрямку противник випустив 20 снарядів із 122-міліметрової артилерії по Водяному. У Широкині, Талаківці та Старогнатівці окупанти застосували 120-міліметрові міномети. Під Талаківкою ворог також задіяв 82 мм міномети, гранатомети та вів вогонь з БМП», – повідомили у штабі української воєнної операції вранці 9 липня.

«На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Авдіївка, Зайцеве, Майорськ та Луганське, де супротивник обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 120 міліметрів. Також, на Донеччині ворог застосовував 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», – додали у штабі.

За інформацією української сторони, на Луганщині сепаратисти з гранатометів та стрілецької обстріляли позиції Збройних сил біля Станиці Луганської та Новоолександрівки.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Донецька, Горлівки, Ясинуватої та Докучаєвська.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» кажуть про 22 обстріли їхніх позицій українськими військовими.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані українською владою терористичними.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG