Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН: запуст ракет Іраном суперечить духу ядерних домовленостей


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликає Іран зупинити проведення запуску балістичних ракет, заявляючи, що це суперечить духу ядерних домовленостей зі світовими лідерами.

Пан Ґі Мун зазначив у своїй першій доповіді до Ради безпеки ООН щодо імплементації ядерної угоди з Тегераном, що випробування ракет посилює напруження на Близькому Сході.

«Я занепокоєний, що ці випробування балістичних ракет не відповідають конструктивному духу підписаної угоди. Я закликаю Іран утриматися від проведення запуску балістичних ракет, оскільки це може призвести до напруження у регіоні», – наголосив Пан Ґі Мун.

У січні США оголосили про нові санкції проти Ірану через його ракетну програму – наступного дня по тому, як США разом із ООН та ЄС зняли з Ірану санкції через його ядерну програму. На такий крок Вашингтон пішов через те, що минулої осені Іран здійснив випробування балістичних ракет, що, за даними експертів ООН, стали порушенням резолюцій Ради безпеки ООН. У Тегерані нові санкції зустріли різким засудженням.

XS
SM
MD
LG