Доступність посилання

ТОП новини

Італія обіцяє збереження санкцій у разі невиконання Росією мінських угод


Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці на саміті НАТО у Варшаві, 9 липня 2016 року
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці на саміті НАТО у Варшаві, 9 липня 2016 року

Італія обіцяє зберегти санкцій проти Росії, якщо Москва не виконуватиме мінських домовленостей. Про це йшлося під час зустрічі президента України Петра Порошенка та італійського прем’єра Маттео Ренці.

«Прем’єр-міністр Ренці наголосив на відданості Італії у питанні збереження санкцій проти Росії, якщо Москва не виконає мінських домовленостей», – повідомили 9 липня в Адміністрації президента України.

За інформацією української сторони, Порошенко та Ренці погодилися, що наразі важливо зберегти єдність у підтримці України.

На півночі Італії кілька обласних рад ухвалили резолюції з вимогами скасувати санкції проти Росії та визнати Крим російським. Після регіону Венето, який це зробив у травні, подібні документи ухвалили у Ломбардії, Лігурії і Тоскані. Місцеві ради засуджують чинну політику Рима і Євросоюзу щодо Росії. Але ці резолюції не мають юридичного значення і не впливають на зовнішню політику уряду.

Посли країн Євросоюзу 21 червня погодили продовження основного пакета економічних санкцій ЄС щодо Росії, запроваджених через незаконну анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України, ще на півроку, до 31 січня.

XS
SM
MD
LG