Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії – Україні: ми друзі і разом ми переможемо


Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі
Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі

Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі заявляє про позитивні наслідки саміту НАТО у Варшаві для просування Грузії до членства у Північно-атлантичному альянсі, але висловлює занепокоєння погіршенням стабільності у Чорному морі.

В інтерв’ю Радіо Свобода президент Марґвелашвілі також заявив про підтримку України та тлі російської агресії.

«Цей саміт приніс Грузії активнішу інтеграцію в альянс, він ще більше зблизив нас. Також саміт дав можливість поговорити і стратегічно помислити про стабільність у регіоні Чорного моря. Ситуація зі стабільністю у Чорному морі, звичайно, послаблена, стало менше стабільності. Але ми задоволені тим, що НАТО починає стратегічно розвивати концепцію стабільності у Чорному морі. І це має величезне значення і для Грузії, і для України», – зазначив Ґіорґі Марґвелашвілі.

Під час саміту НАТО у Варшаві, де відбулось засідання Комісії НАТО-Грузія на рівні міністрів закордонних справ, Марґвелашвілі заявив, що членство Грузії у НАТО є стратегічною метою для Тбілісі.

«Членство у НАТО – це наша стратегічна мета, ми активно рухаємось у цьому напрямку. Членство у НАТО гарантувало б нашу безпеку, тому воно є нашою зовнішньополітичною ціллю. І ми до цього йдемо», – наголосив Марґвелашвілі.

Відповідаючи на питання про ставлення до конфлікту в Україні, який розв’язала Росія, президент Грузії сказав: «Ми з Україною друзі і разом ми переможемо».

XS
SM
MD
LG