Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Дніпрі: заради агітації кандидати засмітили округ – «Опора»


У перебігу виборчої кампанії з довиборів до Верховної Ради в Дніпрі на окрузі №27 зафіксоване розміщення агітації за кандидатів у народні депутати в заборонених місцях, напередодні виборів це явище стало масовим. Про це в суботу, 9 липня, повідомили в регіональному представництві Громадянської мережі «Опора».

За даними спостерігачів, зафіксовані випадки розміщення політичної агітації в місцях, не призначених для агітації: найбільшу кількість агітації на стовпах, деревах чи парканах розміщували за висуванців «Батьківщини» та «Народного руху України», а також самовисуванців Світлану Єпіфанцеву та Олександра Момота.

«З початку липня розміщення політичної агітації у заборонених місцях стало набувати масштабів стихійного лиха. Практично кожен стовп у межах округу, вздовж доріг та у дворах, щодня обклеюється агітацією одразу кількох кандидатів. У деяких випадках агітаційні листівки конкурентів розміщують поруч, в інших – наклеюють одну поверх іншої.Агітацію на стовпах обирають як відомі кандидати (Загід Краснов, Тетяна Ричкова), що використовують також інші форми агітації, так і ті, хто майже не використовує інших форм агітації (Юрій Євтушенко, Таміла Ульянова, Роман Зіненко, Олександр Кузнецов, Тетяна Лампіка)», – зазначили в «Опорі».

Як поінформували в «Опорі», комунальники щоранку змушені очищувати дерева і стовпи від кілограмів паперу та клею, однак удень ситуація повторюється, з’являються нові листівки. Деякі листівки не мають даних про тираж та замовника.

«Трапляються курйозні випадки. На агітаційних листівках кандидата від Патріотичної партії України Олександра Кузнецова неправильно вказано його прізвище (Кузнєцов замість Кузнецов), причому помилку зроблено і в тексті листівки, і в вихідних даних», – зауважили в «Опорі».

В «Опорі» нагадали, що, згідно зі статтею 3.2.1 «Правил благоустрою м. Дніпропетровськ», на об'єктах благоустрою міста забороняється наклеювати або розміщувати в інший спосіб оголошення, рекламні, інформаційні та агітаційні плакати, афіші, листівки тощо. Окрім того, закон «Про вибори народних депутатів України» вимагає, щоб вся друкована агітація кандидатів містила вихідні дані.

У штабах кандидатів заяву «Опори» поки не коментували.

Проміжні вибори до Верховної Ради України мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах (№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206). Округ №27 у Дніпрі став «вільним» через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG