Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: у перспективі Україна має стати членом НАТО


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України, колишній політв’язень Надія Савченко заявляє, що у перспективі Україна має стати членом НАТО.

«У перспективі нам, звичайно, треба дивитися у цьому напрямку. Президент Росії Володимир Путін говорить, що є тільки дві світові країни – Росія і США, а всі інші – це зона їхніх інтересів. Попри те, що ми географічно менші країни, ми маємо право на визначеність, на свою націю, на свій менталітет. Тому ми будемо захищати своє право. І якщо ворог просто має більше людського ресурсу, то ми будемо об’єднуватися. Я вважаю, що НАТО – це саме той майданчик, на якому це можна робити», – сказала вона 10 липня в інтерв’ю Радіо Свобода у Пренайському районі Литви, де проходить Форум литовської молоді світу, у якому взяла участь Надія Савченко.

Коментуючи заяви, що Європа «стомилася» від України, Надія Савченко зауважила, що війна виснажує усіх, у першу чергу країну, в якій вона ведеться.

«Не можна сказати, що стомилися саме від України, від народу, від того, що ми захищаємо свої цінності. Але можна сказати, що стомилися від тієї ситуації, що затягується і ніяк не розвивається в Україні. Але я думаю, що це можна перебороти. Я була на конференції Україна – НАТО, яка відбулася у рамках саміту НАТО і чула чіткі визначення позицій світових лідерів. Я сподіваюсь, що вже близько до того, чого ми бажаємо – до миру, до завершення війни. Ми бажаємо перемогти, Україна буде вільною і матиме свої чіткі кордони», – зазначила Савченко.

На Форум литовської молоді світу зібралося майже чотири тисячі молодих литовців із 40 країн світу, зокрема і з України.

У рамках перебування у Литві Надія Савченко відвідає поранених українських військових, які тут перебувають на реабілітації. Вона зустрілася з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом та президентом Далією Ґрібаускайте. За словами Надії Савченко, з лідером Литви у неї також була приватна зустріч у рамках саміту НАТО у Варшаві.

XS
SM
MD
LG