Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: на Дніпропетровщині арештували 2 поліцейських, підозрюваних у катуванні


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Суд у Дніпропетровській області України ухвалив рішення про арешт двох поліцейських, підозрюваних у катуванні й побитті людини, повідомляє місцева прокуратура.

За даними відомства, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтями «катування», «перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу» і «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

«Встановлено, що у лютому 2016 року до Верхньодніпровського відділення поліції Дніпродзержинського ВП ГУНП в Дніпропетровській області був доставлений громадянин у стані алкогольного сп’яніння. Невдоволений відсутністю документів для отримання інформації щодо особи затриманого, капітан поліції завдав чоловікові не менше від п’яти ударів ногами по тілу. Згодом, вступивши у попередню змову з майором поліції, з метою будь-яким способом залякати потерпілого й отримати від нього заяву про відсутність до них претензій щодо побиття правоохоронці гумовим кийком завдали чоловікові численні удари по голові і тілу», – мовиться у повідомленні.

Як заявили в прокуратурі, катування затриманого тривало декілька годин.

Заарештованим поліцейським повідомили про підозру. У разі визнання винними їм загрожує до 10 років за ґратами.

XS
SM
MD
LG