Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині арештували 7 підозрюваних у причетності до вибухів у Стамбулі


Поліція на місці вибухів в аеропорту Стамбула, 28 червня 2016 року
Поліція на місці вибухів в аеропорту Стамбула, 28 червня 2016 року

Суд у Туреччині заарештував ще сімох підозрюваних у справі про вибухи в головному аеропорту Стамбула. Як повідомляють турецькі ЗМІ, таким чином число арештованих у справі тепер складає 37.

Державна агенція Anadolu 11 липня повідомила, що сімох підозрюваних затримали за звинуваченням у «членстві в озброєному терористичному угрупованні» і співучасті у вбивстві.

Приватна новинна агенція Dogan інформує, що всі вони затримані пізно ввечері 10 липня і є іноземцями.

Напад на аеропорт Стамбула стався 28 червня. Внаслідок вибухів загинули щонайменше 45 людей, зокрема одна громадянка України, близько 240 були поранені.

Відповідальності за напад на себе не взяло жодне угруповання, але влада Туреччини звинувачує екстремістську групу «Ісламська держава». Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, за нападом стоять бойовики «Ісламської держави» з колишніх країн СРСР.

Турецькі ЗМІ цитували неназване джерело в турецькому уряді, яке заявляло, що напади скоїли громадяни Росії, Узбекистану і Киргизстану.

В Узбекистані ці повідомлення не коментували. Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов заявив, що не має ніякої інформації про причетність до нападів громадян Росії. У Киргизстані у відповідь на повідомлення, що серед нападників на летовище у Стамбулі був громадянин цієї країни, заявили, що двоє з нападників мали громадянство Росії.

XS
SM
MD
LG