Доступність посилання

ТОП новини

Мер Глухова Мішель Терещенко просить розпустити міськраду


Мішель Терещенко, міський голова Глухова (Фото: Latifundist.com)
Мішель Терещенко, міський голова Глухова (Фото: Latifundist.com)

Міський голова Глухова на Сумщині Мішель Терещенко звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням розпустити міську раду і призначити позачергові вибори. Про це він заявив 11 липня на прес-конференції в Києві.

За словами міського голови, з 34 депутатів міськради працюють лише 14, тому він не зміг відкрити роботу сесію міськради 30 червня.

«Я відправив лист Парубію, – може, Верховна Рада погодиться розпустити нашу міську раду», – сказав Терещенко.

Також міський голова Глухова звернувся до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням забезпечити належну роботу місцевої поліції та органів прокуратури. За його словами, правоохоронці не реагують на надану інформацію про корупцію.

Президент України Петро Порошенко вручив Мішелю Терещенку паспорт громадянина України 23 березня 2015 року, високо оцінивши його рішення отримати українське громадянство. Мішель Терещенко тоді зазначив, що вважає Україну своєю Батьківщиною.

Терещенко народився у Франції, але вже понад 10 років живе в Україні. Після повернення на історичну батьківщину він зайнявся відродженням традиційного для України промислу – льонарства, а також написав свою першу книгу про свого діда Михайла Терещенка (1888 – 1956) – відомого промисловця і мецената.

XS
SM
MD
LG