Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: дострокові вибори парламенту є єдиним виходом


Юлія Тимошенко під час засідання Верховної Ради, архівне фото (©Shutterstock)
Юлія Тимошенко під час засідання Верховної Ради, архівне фото (©Shutterstock)

Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко називає дострокові вибори Верховної Ради «єдиним мирним шляхом» для уникнення масових протестів. Про це вона заявила на зустрічі з жителями селища Станіслав Білозерського району на Херсонщині, повідомляє 11 липня партійний сайт «Батьківщини».

«Ситуація в країні катастрофічна, непосильні тарифи вбивають життєздатність родин, люди доведені до зубожіння! Нам потрібно з цього замкнутого кола виходити. Є один мирний шлях – це дострокові парламентські вибори», – сказала Юлія Тимошенко.

«Якщо цього не трапиться і якщо президент не дасть можливості нації перезавантажити і обрати новий парламент, то повірте, люди восени можуть не витримати», – додала лідер партії «Батьківщина».

Раніше 11 липня лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив, що депутати з його фракції готові скласти мандати для розпуску нинішнього складу Верховної Ради.

«Позиція нашої фракції – ми готові здати 43 мандати, і нам потрібно ще 80 з копійками для того, щоб цей парламент перестав існувати, люди обрали новий склад парламенту», – сказав Бойко.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що така позиція «не є українським сценарієм». «Мені здається, що зупинити країну і зупинити український парламент – це сценарій, який намагаються нав’язати ззовні», – сказав спікер. За його словами, минулого тижня парламент ухвалив важливі закони, зокрема про теплокомуненерго, про амністію, про сили спецоперацій.

Для ініціювання дострокових парламентських виборів і розпуску парламенту необхідно, щоб мінімум 150 народних депутатів відмовилися від своїх депутатських мандатів.

Минулого тижня засідання парламенту не проводилися або закривалися дочасно через блокування трибуни і президії парламенту депутатами з фракції «Батьківщина», Радикальна партія і позафракційними.

Учасники блокування роботи парламенту вимагають перегляду підвищення цін на комунальні послуги, а також створення слідчої комісії щодо офшорних компаній найвищих керівників держави.

XS
SM
MD
LG