Доступність посилання

ТОП новини

В окупованій Ялті оприлюднили графік вимикань електрики до кінця літа


«Монумент блекауту» в окупованій Ялті, липень 2016 року
«Монумент блекауту» в окупованій Ялті, липень 2016 року

В окупованій Ялті місцеве управління «Крименерго» повідомило про графік вимикання електроенергії в липні-серпні.

«У липні і серпні 2016 року з 8:00 до 17:00 відбуватимуться вимикання ліній електропередачі згідно з наведеним нижче графіком», – мовиться в повідомленні підконтрольної Росії адміністрації Ялти.

Вимикання світла пояснюють плановим ремонтом електрообладнання.

В анексованому Криму вимикання світла тривають постійно. Зокрема, 10 липня без електрики залишилися жителі низки сіл Сакського району.

Від грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопор у Херсонській області. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, привезених генераторних установок і енергомостом із Росії, і цих потужностей усе одно не вистачає. У березні 2016 року Росія повідомила про запуск третьої нитки енергомосту зі своєї території до Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG