Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК попросила поліцію перевірити заяву про підкуп виборців у Дніпрі від імені одного з кандидатів


Центральна виборча комісія повідомила, що вирішила надіслати для перевірки до Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області заяву одного з кандидатів на довиборах до Верховної Ради у Дніпрі про підкуп виборців, що, за словами кандидата, здійснюється від його імені.

Як мовиться в повідомленні, з заявою про таке кримінальне правопорушення звернувся до ЦВК кандидат на проміжних виборах народних депутатів в окрузі № 27 підприємець, колишній секретар міськради Загід Краснов (самовисуванець, засновник і голова громадської організації «Громадська сила» – ред.).

За інформацією ЦВК, в цій заяві Краснов стверджує, що з початку липня на території цього округу невідомі надають виборцям продуктові набори нібито від його імені. Як заявляє Краснов, він не має до цього ніякого стосунку, вважає ці дії підкупом виборців і просить перевірити ці факти і притягти винних до кримінальної відповідальності.

Округ № 27 у Дніпрі звільнився через обрання народного депутата від цього округу Бориса Філатова міським головою восени 2015 року. Проміжні вибори до Верховної Ради мають відбутись 17 липня на 7 одномандатних округах в різних областях України (№№ 23, 27, 85, 114, 151, 183 та 206).

За словами активістів, передвиборча кампанія на окрузі № 27 відбувається з використанням «брудних технологій» і зі значною кількістю відвертих і прихованих порушень.

XS
SM
MD
LG