Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Ган: безпека є ключовою передумовою просування політичного процесу на Донбасі 


Йоганнес Ган (©Shutterstock)
Йоганнес Ган (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко та єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган назвали безпеку головним компонентом врегулювання ситуації на сході України. Про це за підсумками зустрічі сторін повідомив у понеділок ввечері сайт українського президента.

«Було підтверджено, що для ефективного просування політичного процесу врегулювання на Донбасі ключовою передумовою є повне припинення вогню російськими бойовиками та виконання інших безпекових компонентів Мінська», – йдеться в повідомленні.

Йоганнес Ган також підтвердив незмінність політики ЄС щодо невизнання окупації Криму з боку Росії, додали в прес-службі президента України.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

У Мінську в лютому 2015 року були укладені угоди, які передбачають, зокрема, припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії розмежування, звільнення заручників тощо. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG