Доступність посилання

ТОП новини

Активісти біля Ради вимагають від депутатів не йти у відпустку


Біля будівлі Верховної Ради України відбувається акція, учасники якої вимагають продовжити роботу парламенту влітку без відпустки для розгляду важливих законопроектів.

Активісти встановили на площі перед парламентом шезлонги і парасольки, а також імпровізований міні-басейн. На цих шезлонгах лежать учасники акції, які зображають депутатів на курортах.

Учасники акції тримають плакати з гаслами: «Спершу реформи – потім канікули», «Працюй стабільно – відпочивай спокійно».

Акцію ініціювали активісти Реанімаційного пакету реформ, які заявляють, що до внесення на розгляд у залі засідань парламенту підготували 56 реформаторських законопроектів. Активісти висловлюють занепокоєння тим, що ці законопроекти вкотре можуть відкласти до вересня, оскільки народні депутати не хочуть продовжувати роботу сесії, як пропонує голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Серед інших, це проекти законів про прозорість роботи тарифного регулятора, про ринок електроенергії, а також законопроект про право Національного антикорупційного бюро на проведення прослуховування.

Тим часом Верховна Рада проводить засідання 12 липня попри те, що народні депутати від фракцій Радикальної партії і «Батьківщина» оточили трибуну Верховної Ради України. Депутати від фракції Радикальної партії продовжують свій «сидячий протест» – вони сидять на підлозі біля трибуни. Вони вимагають створення тимчасових слідчих комісій з розслідування офшорного скандалу і причетності до корупційних дій найвищих посадових осіб держави, а також обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Всіх промовців пропускають для виступу з трибуни.

При цьому вранці близько десятка народних депутатів фракцій БПП і «Народний фронт» зайняли місця у президії і біля трибуни в залі засідань Верховної Ради України перед початком її роботи, щоб завадити блокуванню.

Четверта сесія парламенту восьмого cкликання має закінчитися 22 липня.

Верховна Рада не підтримала рішення про продовження сесії до 6 вересня. Однак спікер Андрій Парубій заявив, що знову пропонуватиме продовжити роботу сесії до 6 вересня через активізацію дій російських військ на Донбасі.

XS
SM
MD
LG