Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: правоохоронці побили підозрюваних у вбивстві Бузини


Денис Поліщук (архівне фото)
Денис Поліщук (архівне фото)

Адвокат підозрюваних у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини заявляє, що правоохоронці побили його підзахисних Андрія Медведька і Дениса Поліщука, після чого силою взяли зразки їхнього біологічного матеріалу.

За словами адвоката Сергія Войченка, права його підзахисних були порушені. Вони не давали згоди на забір зразків біоматеріалу. «Все це відбувалось без участі їхніх адвокатів, яких тримали кожного по 30 працівників «КОРД», – написав адвокат у Facebook.

За деякий час він написав, що Медведька і Поліщука «прокуратурі затримати не вдалось, бо немає на це жодних підстав». Водночас, за словами адвоката, затримані активісти, які приїхали на захист Медведька і Поліщука.

Прокуратура Києва заявляє, що примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука здійснили через те, що вони неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження.

«На думку слідчих і процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК Медведька і Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їхнього затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту», – заявляють у прокуратурі.

У відомстві також заперечили слова адвоката про те, що захисників не було біля підозрюваних під час процедури. «Процедура відбору зразків відбулася за присутності адвокатів Медведька і Поліщука, із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих та за допомогою відеофіксації», – мовиться в повідомленні.

«Повторний відбір біологічного матеріалу підозрюваних та його подальше дослідження в альтернативній експертній установі допоможуть усунити будь-які сумніви у необ’єктивності проведення судової експертизи та матимуть суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та прийняття у ньому законного процесуального рішення», – заявили у прокуратурі.

Бузину вбили 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив. 18 червня за підозрою у вбивстві затримали Медведька і Поліщука. Їх арештували. У грудні 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для них на домашній арешт.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані заперечують свою провину.

XS
SM
MD
LG