Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: консульство з’ясовує кількість українців, затриманих у Барселоні


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що консульство у Барселоні з’ясовує кількість громадян України, затриманих у цьому місті в Іспанії 12 липня.

Як заявила Радіо Свобода представник консульської служби МЗС України Ореста Старак, консульство підтверджує факт затримання українців.

«Ми маємо інформацію від консульства у Барселоні про затримання 12 липня 11 осіб, серед яких є громадяни України і Росії, які проживають у Барселоні, за звинуваченням у відмиванні грошей і податкових махінаціях. Скільки саме громадян України – з’ясовує консульство у Барселоні. Прізвищ, імен, персональної інформації ми не оприлюднюємо», – сказала вона.

12 липня іспанське видання El Mundo повідомило, що в Барселоні внаслідок спецоперації місцевих силовиків за підозрою в участі у кримінальній організації і відмиванні грошей затримали 11 осіб, серед яких і син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

За повідомленням, серед затриманих в основному українці і росіяни, що проживають у Барселоні.

Затриманих також підозрюють у підробці офіційних документів і податкових махінаціях.

У Міністерстві внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі України заявляють, що українська сторона не оголошувала у розшук за лінією Інтерполу сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана. Про це Радіо Свобода заявили речниця генпрокурора Лариса Сарган і представник МВС України Артем Шевченко.

Колишній мер Києва Леонід Черновецький заперечив інформацію про затримання свого сина Степана в Іспанії. Він також заявив про намір позиватися до іспанських ЗМІ і поліції.

XS
SM
MD
LG