Доступність посилання

ТОП новини

Росія: судовий процес у справі про вбивство Нємцова розпочнеться 25 липня


На місці вбивства Бориса Нємцова у Москві
На місці вбивства Бориса Нємцова у Москві

У Росії Московський окружний військовий суд оголосив, що розпочне слухання кримінальної справи щодо п'яти обвинувачених у вбивстві опозиційного політика Бориса Нємцова 25 липня.

Як очікується, підсудні на засіданні підтвердять заявлені ними раніше клопотання про розгляд справи судом присяжних. Усі обвинувачені заперечують свою причетність до вбивства Нємцова.

Колишній віце-прем’єр Росії, критик дій Кремля Борис Нємцов був убитий в центрі Москви 27 лютого 2015 року. За звинуваченням у вбивстві 8 березня минулого року були заарештовані Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Баха. На думку прокуратури, обвинувачені розраховували отримати 15 мільйонів рублів (232 тисячі доларів) за вбивство Нємцова.

Слідство вважає замовником і організатором вбивства колишнього бійця батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова, який залишається на волі. Родичі і адвокати Нємцова скептично ставляться до оголошених звинувачень на адресу підозрюваних, наполягаючи на тому, що вбивство замовили високопоставлені офіційні особи Росії.

XS
SM
MD
LG