Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов не cкаржиться на умови утримання у російській в’язниці – сестра


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, не скаржиться на умови утримання у колонії, розповіла в ефірі Радіо Свобода його двоюрідна сестра Наталія Кочнева (Каплан).

«На це він не скаржиться. Більш-менш стерпно до нього ставляться, наскільки це можливо у закладі такого типу. Олег каже, що його не пресують», – сказала Наталія Кочнева.

Вона також зазначила, що, на її думку, всі юридичні процедури для звільнення Олега Сенцова вже зроблені, тепер справа за політиками.

«Питання вже потрібно ставити політикам, юридично ми практично себе вичерпали», – додала Наталія Кочнева.

Президент України Петро Порошенко запевнив у докладанні зусиль українською владою щодо звільнення всіх політичних в’язнів, зокрема тих, що перебувають в Росії. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook з нагоди дня народження кримчанина, утримуваного у Росії, українського кінорежисера Олега Сенцова.

У серпні 2015 року Північнокавказький військовий окружний суд Росії засудив його до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. Він і правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими і політичним мотивованими. Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова політв’язнем.

XS
SM
MD
LG