Доступність посилання

ТОП новини

МВС заявляє про затримання видобувачів бурштину на Рівненщині


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство внутрішніх справ України заявляє про затримання видобувачів бурштину на території боліт у Рівненському заповіднику.

За словами міністра Арсена Авакова, затримання провели представники спецпідрозділу Нацполіції. Він додав, що група оснащених зброєю і бронетехнікою старателів чинила опір правоохоронцям.

Як заявив міністр, бурштиновий «клондайк» і броньовану техніку виявили за допомогою безпілотників спепцпідрозділу поліції «Дніпро-1».

Видобувачі зараз намагаються організувати місцеве населення на захист «бурштинової мафії», сказав Аваков.

«МВС не допустить «влади» бурштинової вотчини всередині країни. Ми налаштовані рішуче та закликаємо місцеве населення не вестися на провокації бандитів», – зауважив міністр, додавши, що у разі необхідності, до місця незаконного видубутку бурштину будуть направлені підрозділи Національної гвардії України і поліції.

Раніше цього місяця керівники Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ України повідомили про здійснену на Рівненщині і в Києві спецоперацію з метою ліквідувати злочинну схему незаконного видобутку і реалізації бурштину, до якої були причетні понад три десятки осіб. Кількох із них відразу затримали. Також було здійснено понад сотню обшуків. Зокрема у справі затриманий заступник прокурора Рівненської області.

XS
SM
MD
LG