Доступність посилання

ТОП новини

СБУ позбавила акредитації кореспондентку російської «Нової газети»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України підтверджують анулювання акредитації в зоні АТО кореспондентки російської «Нової газети» Юлії Полухіної, яку звинуватили в розкритті позицій українських військових на Донбасі.

«Журналістці анульована акредитація на підставі звернення прес-центру АТО», – заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, яку цитують українські новинні агенції.

Вона додала, що журналістка була позбавлена акредитації «за оприлюднення відео- і фотоматеріалів, які розкривають позиції українських військових».

8 липня прес-центр штабу АТО звернувся до СБУ з проханням тимчасово зупинити акредитацію журналістів «Громадського ТБ» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького і спеціального кореспондента «Нової газети» Юлії Полухіної. Як повідомили штабі, журналісти 6 липня 2016 року в авдіївській промзоні проводили зйомки, а згодом оприлюднили відео з «чітко відзнятими позиціями десантників, що може стати орієнтиром для ворога».

«Громадське ТБ» назвало цю заяву прес-центру АТО непорозумінням і закликало розібратися у ситуації, а також відмовитися від необґрунтованих обвинувачень. Крім того, у редакції «Громадського ТБ» наголосили, що російська журналістка Юлія Полухіна перебувала на позиціях українських військових, «отримавши дозвіл на зйомку у штабі АТО, а також узгодивши свій візит з командуванням».

Редакція російського видання «Нова газета» заявила, що їхня журналістка Юлія Полухіна не знімала ні вогневі точки, ні позиції українських військових на Донбасі, а звинувачення прес-центру штабу АТО назвала брехнею.

За повідомленням «Громадського», там погодилися на тимчасове припинення акредитації двох своїх журналістів у зоні АТО на час проведення експертизи відзнятого ними сюжету.

XS
SM
MD
LG