Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині виступили на захист своєї практики висилки мігрантів


Сирійські мігранти прориваються крізь колючий дріт на кордоні з Сербії до Угорщини, архівне фото
Сирійські мігранти прориваються крізь колючий дріт на кордоні з Сербії до Угорщини, архівне фото

В уряді Угорщини виступили на захист практики висилати прибулих із Сербії мігрантів назад без жодних юридичних процедур.

Як заявив представник уряду Дьєрдь Баконді, завдяки такій практиці з дня на день зменшується кількість спроб нелегального перетину південних кордонів Угорщини, передає кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, за останні два тижні прикордонники Угорщини перешкодили потрапити до цієї країни з Сербії 1900 нелегалам; 600 осіб правоохоронці безпосередньо затримали у прикордонній 8-кілометровій зоні і вислали назад, до Сербії.

Баконді наголосив, що лише упродовж 5 липня до Угорщини намагалися нелегально потрапити 1060 біженців, однак із уведенням режиму посиленої охорони державного кордону таких спроб поменшало.

Чимало мешканців табору втікачів, розташованого на сербському боці, скаржаться представникам ООН та ЄС, що угорські правоохоронці, які затримують нелегалів у 8-кілометровій зоні, словесно ображають їх або навіть б’ють, щоб силоміць повернути втікачів до Сербії.

Цю практику угорських правоохоронців розкритикували в ООН, у Європейському союзі та в Сербії.

Зокрема, керівник відомства ЄС із охорони кордонів Frontex Фабріс Лежері заявив, що такі порушення в майбутньому будуть перевіряти установи Євросоюзу.

Він наголосив, що мігранти мають право просити владу країни, на території якої опинилися, про статус біженця і що міграційні служби повинні розглянути це прохання. Він обіцяє, що його європейська структура, серед іншого, займатиметься і фактами зловживання окремих прикордонних служб на кордонах шенґенської зони.

XS
SM
MD
LG