Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби сепаратисти 72 рази застосували зброю проти ЗСУ – штаб АТО


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що за минулу добу на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти здійснили 72 обстріли позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook. Найбільше, 37 обстрілів, зафіксовано на маріупольському напрямку.

«Заборонену Мінськими угодами артилерію калібру 152 міліметрів противник використовував по наших воїнах у Мар’їнці та 122-міліметрові самохідні установки – в Красногорівці… На донецькому напрямку підтверджено 30 випадків ведення вогню супротивником. Із 122-міліметрової артилерії він обстрілював Опитне та Піски, а 120-міліметрові міномети застосував в Авдіївці та Зайцеві. Також по укріпленнях сил АТО в цих населених пунктах окупанти стріляли з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. На Луганщині противник 5 разів обстріляв наші позиції», – мовиться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових на цей час немає.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські силовики в середу ввечері випустили по околицях промзони біля Ясинуватої 6 артилерійських снарядів калібру 152 міліметри і 39 снарядів калібру 122 міліметри. Донецькі сепаратисти стверджують, що вогонь по території промзони вівся одночасно з двох напрямків – району Авдіївки і села Кам'янка.

Луганські сепаратисти станом на ранок четверга про ситуацію на підконтрольних угрупованню «ЛНР» територіях не повідомляють.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG