Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 6 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, четверо поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, ще двоє військових зазнали поранень внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Мотузяник зазначив, що на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики порушували режим тиші у Станиці Луганській та Новотошківському, а на донецькому напрямку ситуація є найскладнішою.

«В Авдіївці на ділянці фронту Опитне – Піски противник здійснив кілька артобстрілів. Міномети ворог застосував по всій лінії розмежування (найбільш інтенсивні обстріли відбулися в Зайцеві та авдіївській промзоні)», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на цьому напрямку було 30 обстрілів, 18 – з важкого озброєння.

За даними речника АТО, на маріупольському напрямку найбільш інтенсивні бойові дії велися на півночі (ділянка фронту Краногорівка – Мар’їнка) та півдні (Широкине та прилеглі райони).

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Горлівки, Донецька, Ясинуватої, а також сіл Саханка і Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 17 разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони сіл Лозове, Голубівське, Калинове.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG