Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін звільнив Протаса з посади заступника голови Держсанепідслужби


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України звільнив Святослава Протаса з посади заступника голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Про це йдеться у розпорядженні № 483-р від 13 липня 2016 року.

30 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання керівника Держсанепідслужби України Святослава Протаса за підозрою в розкраданні коштів. Разом із Протасом затримали й начальника одного з департаментів цього відомства.

За даними Національного антикорупційного бюро, метою схеми, що діяла за участі Протаса, було заволодіння бюджетними коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України.

Детективи НАБУ повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

2 липня суд обрав для Протаса запобіжний захід у вигляді застави в сумі 413 тисяч 400 гривень (це 300 мінімальних зарплат).

Протас був призначений на посаду тимчасового виконувача обов’язків голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України у жовтні 2014 року.

XS
SM
MD
LG