Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: біля кафе, яке розташоване у Будинку профспілок на Майдані, виникли сутички


Будинок профспілок у Києві
Будинок профспілок у Києві

Поліція Києва повідомляє, що біля кафе, яке розташоване у Будинку профспілок на Майдані, сталися сутички між мітингувальниками.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, вранці невідомі пошкодили двері кафе, згодом до Будинку профспілок підійшла ще одна група людей у супроводі людей у камуфляжі, вони пошкодили встановлений поряд паркан.

«У результаті у них виник конфлікт між протестувальниками, які там були, а згодом – сутичка і штовханина. Правоохоронці втрутилися в ситуацію, створили коридор і вивели найактивніших учасників, щоб доставити їх до Шевченківського управління поліції», – мовиться у повідомленні прес-служби поліції Києва.

Повідомлень про потерпілих у поліцію не надходило.

Правоохоронці з’ясовують обставини конфлікту, проводять роз’яснювальну роботу із групою осіб, які виступають проти функціонування кафе, додають у поліції.

Раніше сьогодні повідомлялося, що навколо Будинку профспілок зібралися мітингарі, що вимагають відкрити замість кафе «Каратель» музей Героїв Небесної сотні.

Як повідомляв Радіо Свобода народний депутат та радник Київського міського голови з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, 14 липня розпочалися підготовчі роботи перед знесенням незаконно зведених поверхів над Будинком профспілок у Києві. Будівлю обнесли парканом, готують будівельний майданчик, 15 липня на майданчик має зайти будівельна техніка.

Раніше Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу підприємства «Господарське управління Київської міської ради профспілок» і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, тобто зобов’язав столичні профспілки і їхнього підрядника ТОВ «Буд-Жил-Пром» знести незаконно зведені поверхи будівлі на вулиці Хрещатик, 16.

Раніше програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший», повідомляла про незаконно надбудовані поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності, які на початку минулого року на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія «Буд Жил-Пром».

XS
SM
MD
LG