Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Азербайджан відновлять проект «Одеса – Броди» – Порошенко


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів у Баку 14 липня з азербайджанським колегою Ільгамом Алієвим заявив про відновлення проекту транспортування нафти за маршрутом Одеса – Броди.

«Азербайджан постачає на європейський ринок дуже великі обсяги нафти, тому відновлення проекту «Одеса – Броди» створює хороші можливості для співробітництва двох країн. Також ми будемо всіляко сприяти доступу азербайджанських інвесторів на український паливний ринок. В Україні вже активно працює нафтова компанія Socar, яка інвестувала сотні мільйонів доларів, і ми сподіваємось поглибити це співробітництво», – ідеться в повідомленні у Facebook президента України.

У четвер у Баку відбулися переговори президентів Азербайджану та України Ільгама Алієва та Петра Порошенка у форматі «віч-на-віч». Після розмови президентів за зачиненими дверимавідбулося п’яте засідання Ради президентів, підписання двосторонніх угод про співпрацю.

Візит Порошенка до Баку також передбачає окремі зустрічі голови української держави з прем’єр-міністром та спікером парламенту Азербайджану.

XS
SM
MD
LG