Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС пообіцяли завершити формальності для безвізового режиму для громадян Грузії до жовтня


Йоганнес Ган (л) на конференції в Батумі, 14 липня 2016 року
Йоганнес Ган (л) на конференції в Батумі, 14 липня 2016 року

У Європейському союзі повідомили, що ЄС має завершити всі формальності для запровадження безвізового режиму для громадян Грузії до жовтня.

Комісар ЄС із питань Європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган повідомив, перебуваючи в місті Батумі у Грузії, що ця країна здійснила необхідні реформи і виконала вимоги, потрібні для візової лібералізації.

За його словами, він із нетерпінням чекає на день, коли громадяни Грузії зможуть їздити до ЄС без віз.

Про Україну, яка теж чекає від Європейського союзу на безвізовий режим для своїх громадян, єврокомісар у перебігу візиту до Грузії не говорив.

Перебуваючи днями в Україні, Ган так само заявляв, що рішення щодо безвізового режиму між Україною і Європейським союзом буде ухвалене восени, найпізніше в жовтні.

Європейська комісія ще у квітні запропонувала Європарламентові і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України. Нині це питання перебуває на розгляді кількох комітетів Європарламенту, за нього має проголосувати і повний склад Європарламенту.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін нещодавно заявляв, що сподівається на запровадження безвізового режиму з Європейським союзом до кінця цього року.

Ідеться про можливість короткотермінових, на термін до 90 днів протягом кожних 180 днів, відвідин країн «шенгенської зони» без права працевлаштування.

XS
SM
MD
LG