Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця»: майже 130 вагонів із товарами для Казахстану і Киргизстану простоюють на кордоні з Білоруссю


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Компанія «Укрзалізниця» заявляє, що майже 130 вагонів із товарами з України, призначеними для Казахстану і Киргизстану, простоюють на українсько-білоруській ділянці державного кордону через додаткові обмеження українського транзиту з боку Росії.

Як повідомляє прес-служба компанії, «Укрзалізниця» пропонує перевізникам везти вантажі за альтернативними маршрутами в обхід Росії, зокрема, за маршрутом, який проходить територією України, Грузії й Азербайджану і пролягає через Чорне і Каспійське моря.

«За таким маршрутом вже здійснюється доставка українських і європейських вантажів на адресу одержувачів країн Середньої Азії», – стверджують в «Укрзалізниці».

За даними Мінекономрозвитку, станом 13 липня на кордоні України з Росією були затримані 72 залізничні вагони, які прямували до Казахстану та Киргизстану.

1 липня збіг піврічний термін попередніх російських обмежень на транзит товарів із України через територію Росії, що формально стосувався транзиту до Казахстану.

3 липня був оприлюднений новий указ президента Росії Володимира Путіна про подальше обмеження транзиту товарів з території України через територію Росії. Цим документом запроваджуються додаткові обмеження транзиту територією Росії товарів походженням з України, зокрема, чинні обмеження транзиту товарів до Казахстану поширюються і на транзит до Киргизстану. Крім того, вводиться повна заборона транзиту товарів, на які поширюється дія запровадженого Росією «ембарго».

XS
SM
MD
LG