Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині висловили здивування, що тендер на модернізацію військових вертольотів виграли росіяни


Вертоліт Мі-17 (попереду) Збройних сил Росії під час авіапараду, архівне фото
Вертоліт Мі-17 (попереду) Збройних сил Росії під час авіапараду, архівне фото

Угорські військові експерти висловили неоднозначну реакцію на результат тендеру про модернізацію п’яти транспортних вертольотів радянського виробництва Мі-17, який виграла російська державна компанія «Ростех», передає кореспондент Радіо Свобода

Військовий експерт Дюла Ковач висловив думку, що якби угорські збройні сили свого часу цілком перейшли на військово-технічні стандарти НАТО, не було б потреби наймати підрядників із Росії.

«Обурює те, що після 16–17-літнього членства (Угорщини) в НАТО маємо такі несправні гелікоптери, які тільки противник може відремонтувати… Можливо, це трохи перебільшення про ворога, адже діалог НАТО з росіянами ще триває. Але події останніх років засвідчили, що Росія аж ніяк не партнер», – сказав підполковник у відставці Дюла Ковач в інтерв’ю телеканалові Hír TV.

Контракт між Міністерством оборони Угорщини і компанією «Ростех» передбачає здійснити цю модернізацію протягом півтора року за суму в 4 мільярди форинтів, або майже 15 мільйонів доларів.

Після підписання тендерного договору з керівником відділу державних закупівель Міноборони Угорщини Барнабашем Томкою заступник гендиректора компанії «Ростех» Ігор Чечиков натякнув, що в Угорщині є ще кілька десятків несправних гелікоптерів радянського виробництва, які росіяни залюбки беруться відремонтувати на базі новосибірських майстерень.

Угорська преса пише, що закупівля Міністерством оборони країни нової вертолітної техніки тягнеться вже 5 років. Перемови здійснювалися з представниками американської фірми Sikorsky та італійського концерну AgustaWestland, але через брак коштів укладення договорів зривалося.

XS
SM
MD
LG