Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував рахунки компаній групи колишнього міністра Злочевського


Микола Злочевський, архівне фото
Микола Злочевський, архівне фото

Печерський районний суд Києва заарештував, крім свердловин, також кошти і цінні папери на рахунках низки компаній, що входять до групи Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського чи пов’язані з ними.

Як мовиться в кількох ухвалах Печерського районного суду від 1 липня, про які нині повідомили агентства, такі арешти накладені на рахунки компаній ТОВ «ЕСК «Еско-Північ», ТОВ «Парі», ТОВ «Перша українська газонафтова компанія», ТОВ «Науково-виробниче підприємство передових технологій «Зонд», ТОВ «Скела Терціум».

Арешт накладено в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від 7 травня 2014 року щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» впродовж 2010–2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність, за фактами ухилення від сплати податків службовими особами п’яти компаній, за фактом створення низки суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності.

Раніше стало відомо, що цей же суд того ж дня наклав арешти й на 47 газовидобувних свердловин цих та пов’язаних із ними компаній у п’яти областях України.

Генеральна прокуратура України на початку липня провела обшуки в компаніях Злочевського в межах розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків на суму близько одного мільярда гривень за останні два роки.

Микола Злочевський є власником групи Burisma Holdings, яка володіє кількома українськими видобувними компаніями і низкою дозволів на розробку родовищ вуглеводнів.

XS
SM
MD
LG