Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МОЗ пообіцяв вакцину від туберкульозу за два тижні


Вакцина проти туберкульозу БЦЖ пройшла реєстрацію в Україні і з серпня надійде в медичні заклади, повідомив Радіо Свобода виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

Календар щеплень
Календар щеплень

«За пів робочого дня ми зареєстрували вакцину проти туберкульозу. Поєднавши зусилля ЮНІСЕФ, Міністерства охорони здоров’я і громадських діячів, ми отримали всі необхідні документи. За інформацією від наших партнерів, вакцина БЦЖ готова до відправки, і для поставки потрібно десь близько двох тижнів», – розповів Шафранський журналістам програми «Ми разом».

Відео: Радіо Свобода онлайн

За словами в. о. міністра, аналогічна ситуація була в Україні і з вакциною проти сказу. Наразі вакцину теж зареєстрували, а поставку 91 тисячі доз очікують 21 липня.

«Ми завеземо вакцину проти сказу і БЦЖ, і можна буде сказати, що ми закрили повністю проблему з тими вакцинами та сироватками, які повинні бути в державі згідно з чинним календарем щеплень», – сказав виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я.

Це стосується й нової бівалентної вакцини проти поліомієліту.

«Батьки вже можуть запитувати вакцини в поліклініках і прищеплювати дітей. Також завдяки нашим благодійникам будуть завезені вакцини проти правця, протиотрути від укусів змій та каракуртів. Все це підніме епідбезпеку держави на належний рівень», – наголосив Віктор Шафранський.

Перебої з постачанням вакцин в Україні тривають із 2009 року, а останні два роки у країні фактично не було вакцин для проведення безкоштовних обов’язкових щеплень.

Право проводити державні закупівлі вакцин, а також препаратів проти онкологічних хвороб, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатиту, дитячої гемофілії Міністерство охорони здоров’я України у 2015 році передало міжнародним організаціям.

Закупівлею тепер займаються у співпраці з українськими відомствами Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), закупівельне агентство Crown Agents.

XS
SM
MD
LG