Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор АТО Кулик назвав справу проти нього замовною


Костянтин Кулик (у камуфляжі) в залі Солом’янського райсуду Києва, 4 липня 2016 року
Костянтин Кулик (у камуфляжі) в залі Солом’янського райсуду Києва, 4 липня 2016 року

Військовий прокурор АТО Костянтин Кулик заявив, що справа проти нього є замовною. За його твердженням, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник «виконує замовлення», щоб перешкодити розслідувати справу стосовно колишнього президента Віктора Януковича і підприємця Сергія Курченка.

Як заявив Костянтин Кулик, він планує у п’ятницю подати на ім’я генерального прокурора Юрія Луценка рапорт із матеріалами, які, за його словами, мають довести його слова.

Він також заявив, що має докази замовного характеру дій директора НАБУ, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, Кулик заявив, що оприлюднення Ситником аудіозаписів прослуховування його телефонних розмов свідчить про те, що його розмови прослуховуються детективами НАБУ вже протягом півроку. «Таким чином Ситник свідчить, що він чудово розумів, що я буду включений до складу групи стосовно Курченка, добре розумів, де і які слідчі дії я буду провадитиму, тому що все це по телефону обговорювалося. І те, що вони саме в ці моменти приходили з повістками, з процесуальними та слідчими діями, зайвий раз свідчить, що вони намагалися виконати замовлення, намагалися збити мене з проведення певних процесуальних слідчих дій», – сказав Кулик.

За його словами, Артем Ситник, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький і його заступник Максим Грищук «намагаються створити громадську думку безпідставними обвинуваченнями, не маючи доказів вчинення мною будь-якого злочину». Через це, сказав Костянтин Кулик, він сподівається, що справу стосовно нього буде якомога швидше передано в суд.

Він також стверджував, що Апеляційний суд Києва, який відновив його на посаді, тим самим підтвердив безпідставність звинувачень проти нього.

Як сказав Кулик, Ситник, Холодницький і Грищук «шиють білими нитками» справу проти нього, і все це «вилізе в суді». «Я вимагаю, щоб вони в суд справу передали на мене, і що швидше, то краще. І там ми поставимо крапку в тому, хто і що зробив, які злочини скоїв», – сказав він.

У середу перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Максим Грищук наголошував, що Відновлення судом Костянтина Кулика на посаді військового прокурора АТО не спростовує висунутої йому підозри за статтею «незаконне збагачення» і є одним із проміжних судових рішень.

Грищук наголосив, що розслідування у справі проти Кулика триває.

Раніше того дня, в середу, Апеляційний суд Києва вирішив поновити на посаді військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення «незаконне збагачення», і скасував попереднє рішення суду нижчої інстанції.

4 липня слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України і відсторонив Кулика від посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО на два місяці до 4 вересня 2016 року. Крім того, цей суд обрав запобіжний захід для Кулика у вигляді особистого зобов’язання.

Сторона обвинувачення наполягала на арешті підозрюваного. Як повідомляли в Національному антикорупційному бюро, слідство встановило, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід у розмірі понад 1,67 мільйона гривень. Водночас у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона, повідомили в НАБУ. 29 червня детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Костянтина Кулика, після чого вручили йому повідомлення про підозру.

Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо нього називає «добіркою компромату».

XS
SM
MD
LG