Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко підтримала ринкові ціни на газ ще в 2008 році – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко підписала меморандум з МВФ і підтримала встановлення ринкових цін на газ ще в 2008 році, коли перебувала на посаді прем’єр-міністра України. Про це 15 липня у Facebook написав нинішній очільник українського уряду Володимир Гройсман.

«Щодо найбідніших верств населення, то їх вона заспокоювала – держава надасть всім, хто цього потребує, субсидію», – нагадав Гройсман.

«Я впевнений, якби в 2008 році ми пішли цим шляхом, у нас не було б схем Онищенка. У нас не було б мільярдних крадіжок. І ми були б енергонезалежними вже сьогодні», – додав чинний прем’єр.

Гройсман також навів копії відповідних документів із підписом Юлії Тимошенко.

В Україні з 1 липня подорожчали послуги централізованого гарячого водопостачання та опалення. Це пов’язано зі встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Рішення уряду про запровадження ринкової ціни на газ для всіх споживачів України стало реальним стимулом до економії енергоресурсів та їх ефективного використання, сказала перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів у Верховній Раді 15 липня.

Опозиційні фракції парламенту, зокрема, «Батьківщина», вимагають перегляду рішення про зростання комунальних тарифів. Упродовж останніх тижнів опозиція частково або повністю блокувала роботу парламенту, вимагаючи першочергового розгляду цих питань.

XS
SM
MD
LG